Home | Contact |
     
     
  Menu  
     
  Over CON  
       
  Voor wie?  
       
  Werkwijze  
       
  Tarieven  
       
  Contact  
       
       
       

Weblog

Oranje koorts
Het barst weer los. Overkomt het u al? Van de supermarkt tot de bouwmarkt, van het spelen in een poule met je collega’s tot de verjaardagsfeesten, de oranje uitdossingen, attributen en gespreksonderwerpen, alles draait om het EK voetbal.
Tezamen met het prachtige weer leidt dit even af van de politieke en economische berichtgevingen die Nederland en de rest van Europa in zijn grip houden. Als dit niet te ernstige onderwerpen waren, zou je daar ook poules op los kunnen laten. Bijvoorbeeld : gaat Griekenland wel of niet uit de euro; wat denkt u. En wie denkt u dat de nieuwe minister president van Nederland gaat worden, Roemer of Rutte.
Nee, daar denken wij voorlopig niet aan.

Oranje is de kleur, voetbal het toverwoord en de rest komt later! Toch staan de onderwerpen voetbal, politiek en leiderschap met elkaar in verbinding. Om met de voetbal te beginnen. Iedereen heeft wel een mening over de opstellingen die de bondcoach maakt. Het is te aanvallend, te verdedigend, voetballers op de bank zouden er niet moeten zitten maar in het veld staan en ga zo maar door. Vanuit onze letterlijke thuisbank weten wij het allemaal beter! Maar is dat zo?

Een leider, in dit geval de bondscoach, maakt de keuzes. Vanuit zijn vaktechnische deskundigheid stelt hij de individuele talenten op in de groep en creëert op die manier een elftal van talenten die kunnen excelleren op de voor hen meest passende plek. Die individuele talenten weten beslist wat ze waard zijn. Kijk maar naar de grote transactiesommen die de besturen aan elkaar betalen.
Dan de politiek. Die is continue in beweging. Verhoudingen daar verschuiven zo snel en daarbij ook de spelers op het politieke slagveld. Vandaag ben je gevierd en morgen vanwege een misser uit de Kamer (volksvertegenwoordiging), de regering of zelfs helemaal uit de politiek. Voorbeelden te over. Zeker als we nu ook naar de verschuivingen naar links kijken o.a. al in Frankrijk en ook Duitsland.
Hebben wij hier invloed op? Ja, middels ons stemgedrag, en middels de media kunnen we onze instemming of afkeuring laten blijken en dan nog alleen binnen en uitgaande van het democratisch stelsel. Verder gaat het nog niet en deint de wereld mee op golven van onrust.

Leiderschap
Iedereen kent bepaalde personen in de geschiedenis, met namen van statuur.
Neem bij voorbeeld Nelson Mandela, Mahatma Ghandi, Martin Luther King, en om het iets dichter in de tijd te houden, Stephen Jobs, de oprichter van Apple.
Wat hadden deze mensen met elkaar gemeen? Ieder op zijn eigen wijze nam u mee in zijn verhaal. U werd gepakt in de uitgedragen boodschap, u herkende zich erin, het haakte aan bij uw visie of normen en waarden van een gemeenschap waar u deel van uit zou willen maken.

Alles wat nu hierboven benoemd is staat enigszins buiten uw invloedssfeer. Het is een beetje de ver van mijn bed show. Maar wat nu, als de focus op u komt te liggen, hoe dan? U kunt terugkomend op de voetballer misschien wel een leuk balletje trappen en heeft wellicht goed spelinzicht, maar maakt u dat tot een voetballer van het Nederlands elftal? Komt dhr. Van Marwijk dan bij u aan de deur? Het antwoord is nee, dat niet. Maar u heeft wel andere talenten. Weet u deze van u zelf? Is voor u en uw omgeving voldoende duidelijk waarom u juist die Harry, Rene of Yvonne bent, die goed is in die specifieke taak? Sterker nog, heeft u zich met dat talent of die competentie zoals men dat tegenwoordig noemt, weleens uitdrukkelijk geprofileerd? Als uw antwoord ja is, dan bent u ook een sterspeler in uw organisatie. Dan hoeft u niet bang te zijn voor die politieke en maatschappelijke ontwikkelingen want u kunt deze tackelen net als de voetballers. U beweegt mee met die ontwikkelingen en bent en blijft wellicht interessant voor de arbeidsmarkt.

Indien u ook nog een leidinggevende hebt met wie u daarover kunt communiceren, en wiens competentie is om de juiste man/vrouw op de juiste plek te hebben dan kunt u net als de voetballers binnen uw team excelleren en met plezier en passie werken. Als het antwoord nee is, laat u de kansen aan u voorbij gaan. Anderen staan voor u in de rij, en dat is flink balen! Want, ook u wilt de zekerheid van een baan waar u zich prettig in voelt. Om in de voetbalsfeer te blijven, u zit op de reservebank en bent de toeschouwer. Misschien was u nog niet in de gelegenheid om u te interesseren of verdiepen in uw loopbaanmogelijkheden. Wellicht hebt u andere redenen. Kortom in deze hectische en ook onzekere tijd ontkomt u niet aan deze reflectie. Sterker nog, de regering maakt zich op voor het faciliteren van een leven lang leren. De reden is om u altijd up to date te houden in uw vakgebied zodat u, in roerige tijden zoals nu zich staande kunt houden en een aantrekkelijke werknemer wordt of blijft vanwege uw kennis en specifieke deskundigheid.
Kortom: U bent aan zet.

In de Engelse The Voice uitzending op de BBC hoorde ik jury lid Tom Jones (u vast wel bekend) zeggen; blijf leren, je bent nooit te oud om te leren.
Het is één van mijn drives, en ik wil u graag ondersteunen. Uw EK/Oranjekoorts aanbieding van Coaching Oost Nederland tot aan de zomervakantie, is een sessie van 2 bijeenkomsten van 1 ½ uur, waarin u inzicht krijgt op uw talenten met een concrete vertaling daarvan in uw Curriculum Vitae. De prijs hiervoor bedraagt € 150 euro. Voor een groepsessie van meerdere personen wordt de prijs in overleg bepaald. U kunt u hier aanmelden.

Tot de volgende blog!

Carola


Blogarchief
Het is goed jezelf zo af en toe te “resetten”, en daar energie van te krijgen.
 
 
 


 
  Tips!
CV-check
Laat je CV checken
      Cadeaubon
Geef een coachbon cadeau!
 
             

Contact


                       
Coaching Oost Nederland | Potkampstraat 4 | 7622 EM Borne | T: 074 - 266 73 62 | M: 06 - 402 80 587 | E: info@coachingoostnederland.nl
 
Verandering - Zelfvertrouwen - Bewustzijn - Systeem coaching - Methodisch werken - Resultaatgericht werken - Time-management
Sollicitatie trainingen binnen MBO - Stephen Covey - Stijlen van leiding geven - Ontwikkeling - Passie - Ondernemerschap - Reflectie - Trainen
Team coaching - Intervisie begeleiding - Dialoog -
APK analyse persoonlijke kwaliteiten - Luisteren - Feedback geven en ontvangen
Psycho-sociale arbeidsbelasting - EVT emotionele vrijheidstechnieken -
Coachbon - Digitale cv check
Doelgericht solliciteren - Regisseren eigen loopbaan